Какво е ЕМС ? 

    EMS е предизвикване на мускулна контракция с помощта на електрически импулси. Импулсите се генерират от устройство и се доставят чрез електроди до повърхността на кожата над мускулите. Те предизвикват свиване на мускулите, така че резултатът е подобен на действителното движение и редовни контракции на мускулите. EMS тренировките могат да се използват за стягане , оформяне на мускулите и горене на излишните мазнини. Това е наистина тренировката на 21 век.

                                           Какви са ползите от тренировката ? 

  • Изгражда нови мускулни влакна и стяга мускулите : Електродите се поставят върху тялото, директно над всяка основна мускулна група, така че всички импулси достигат целта си.
  • Подобрява на стойката : Xbody тренировките помагат за подобряване на стойката и при проблеми и болки в гърба, тъй като има електроди разположени на гърба, кръста, корема и раменете.
  • Тонус  : Тренировките за цяло тяло, комбинирани с кардио сесии, помагат да тонизирате мускулите си, да изгорите мазнините и да намалите целулита. Засилва се циркулацията на мускулните и съединителните тъкани, което води и до по-здрава и по-стегната кожа.
  • Не натоварва ставите : За разлика от системното трениране с тежести, xbody  не натоварва допълнителено ставите. С помощта на нашите специалисти, може да се използва за възстановяване  след контузии, операции или при болки в ставите.
  • Пести време  : „Времето е пари“, както се казва в старата поговорка и е особено актуално в днешния зает свят. С Xbody можете да постигнете резултатите от 90-минутна тренировка само за 20 минути - 2 пъти седмично.
  • Подходяща тренировка след раждане : С метода Xbody бързо се свалят натрупаните килограми по време на бремеността и се намаляват обиколките в коремната област след раждането. 
  • Напълно персонална тренировка : Тренировката  Xbody се провежда с персонален инструктор, който селектира упражнения според нуждите на клиента и неговите проблемни зони, следи за правилното изпълнение на упражненията и се грижи за доброто му настроение.